La Cambra de Comerç de Girona amb el suport de les Cambres de Comerç d’Andorra, Lleida, Occitanie Pyrénées-Méditerranée i Pyrénées Orientales organitzen un grup de 6 diàlegs sobre el coneixement dins del marc del programa CCI PirineusMed II.
6.6 – Transferència de coneixement: Com col·laborar entre empreses i centres de recerca
Estem programant el sisè dels 6 diàlegs que portarà per títol “Transferència de coneixement: Com col·laborar entre empreses i centres de recerca” i comptarem amb Amador Menéndez, investigador i Franc Comino, emprenedor, enginyer i soci fundador de Wattia Innova.
Idees per fomentar l’acostament entre els àmbits científic i empresarial
Hi ha llocs al món on la col·laboració entre la recerca científica i la societat, a través de les seves empreses, és una realitat quotidiana i de progrés. En els últims mesos, ha arrelat en la Covid-19, s’ha visualitzat la necessitat de transferir aquests coneixements
Format: virtual, networking en línia entre els participants
Data: Pendent de programació
6.5 – És tot físic?
El cinquè dels 6 diàlegs va tenir lloc el dimecres 20 de gener a les 17h i va porta per títol “És tot físic?” vàrem comptar amb Pedro A. Serena, físic i Esteve Camós, físic.
L’anomenada societat de la informació i el coneixement té les seves bases en la recerca científica i les empreses TIC
La recerca en ciències bàsiques és l’arrel de la ciència aplicada, és a dir, la tecnologia. Com es pot accelerar el procés de cooperació entre la recerca del sector públic i el privat?
Format: virtual, networking en línia entre els participants
Data: 20 de gener de 2021, a les 17.00 h
6.4 – Recerca científica per a la indústria del sector primari II
El quart dels 6 diàlegs va tenir lloc el dimecres 2 de desembre a les 17h i portava per títol “Recerca científica per a la indústria del sector primari II” i comptarem amb Núria Ramos, biòloga i Gabriel Bartra, Responsable de continguts de Bulli Foundation.
Com apropar la recerca científica al sector primari i als científics les necessitats reals de producció del sector
S’investiga als laboratoris per millorar la seguretat alimentària i fer que els aliments siguin més saludables i sostenibles. Bàsicament la sostenibilitat en la producció, la salut i la producció d’aliments lliures de pesticides són sovint els objectius dels agricultors i ramaders. Com apropar la investigació científica a ramaders, agricultors i viceversa, com a apropar la recerca a l’empresa?
Format: virtual, networking en línia entre els participants
Data: 2 de desembre de 2020, a les 17.00 h
6.3 – Recerca científica per a la indústria del sector primari I
El tercer dels 6 diàlegs tindrà lloc el proper dimecres 25 de novembre a les 17h i porta per títol “Recerca científica per a la indústria del sector primari I” i comptarem amb Sílvia Domènech, directora general de la Fageda i Baltasar Mayo, biòleg i investigador del CSIC.
Flexibilitat per minimitzar aspectes negatius i respondre eficaçment als reptes econòmics
La recerca pròpia i la dels centres de recerca científica ajuden a obtenir millors productes i un major ús en la seva producció.
Format: virtual, networking en línia entre els participants
Data: 25 de novembre de 2020, a les 17.00 h
6.2 – Nous Materials per a les empreses d’avui
El segon dels 6 diàlegs va tenir lloc el dimecres 18 de novembre a les 17h. En aquesta ocasió vàrem comptar amb Pedro Gómez, catedràtic de recerca de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN 2) i Josep Rubau, emprenedor i CEO de Shark Red.
Quins nous materials ens aporten la nanotecnologia? Quina és l’aplicació a l’empresa d’aquests? Com es pot fomentar la col·laboració entre emprenedors i centres de recerca?
Format: virtual, networking en línia entre els participants
Data: 18 de novembre de 2020, a les 17.00 h
6.1 – Quan el coneixement suma, els resultats milloren
El Primer dels diàlegs va ser a càrrec de Pedro Miguel Echenique, catedràtic de física de matèria condensada i divulgador científic, i Antón Costas, enginyer tècnic industrial i economista.
Àtom, Bio, BIT defineixen la visió de la ciència sobre el futur immediat. Vàren donar una visió àmplia i profunda de la nostra societat i una visió documentada per projectar solucions futures als problemes actuals.
Format: virtual, networking en línia entre els participants
Data: 12 de novembre de 2020, a les 17.00 h
6 diàlegs complementaris
“Transferència de coneixements”
Presentem una proposta de 6 diàlegs per videoconferència, per abordar la transferència de coneixement des dels centres de recerca fins a l’empresa i viceversa. Per a això, hem convidat dotze personalitats a il·lustrar amb el seu pensament sobre el nou temps que estem vivint.
Com a substitut i guia, aquests “6 diàlegs complementaris” ens conviden a reflexionar sobre la societat del coneixement i la transferència de coneixement a la societat.
En aquest nou moment no podem mirar ni verificar com ho hem fet fins ara. La societat del coneixement ens convida a conèixer el mètode científic, els fonaments de la lògica i a tenir un esperit crític.